0 st artiklar

Veredus STS Carbon Gel Vento fram

Veredus
2349 kr

Färg och storlek


Antal

Carbon Gel Vento Save the Sheep - fodrade med artificiellt fårskinn.

 

Vento är det första skyddet med dubbel ventilation och har testats noggrant av bla Marcus Ehning. Hemligheten ligger i de olika lagren av material inuti skyddet: det innersta lagret, som har kontakt med hästens ben är tillverkat i tvåvägsstretch för maximal komfort. Mellanlagret är i Aerox, microperfererad neopren. De mikroskopiska hålen är designade för att släppa igenom värmen från benet.


Det yttersta lagret är ett särskilt 3Dmaterial av mesh, detta material underlättar för den varma luften att röra sig uppåt.

 

Det stötdämpande skalet har ventilationshål nedtill där sval luft sugs in och ytterligare hål upptill där den varma luften trycks ut.  Carbon Vento kombinerar skyddet från kolfiber och stötdämpande gel med fördelarna från den dubbla ventilationen.


Värmen från hästens ben passerar genom det innersta och mellersta lagret och fördelas i 3D- meshen. Sval luft sugs in genom det nedre ventilationshålet tack vare hästens rörelser och trycker värmen som samlats i 3D-lagret, uppåt och ut genom det övre ventilationshålet.

 

Skalet är anatomiskt utformat för att ge maximal frihet för kota och knä. Formen ger maximal bekvämlighet och passar perfekt över hästens senor


X-skalet är täckt av kolfiber vilket är ett extremt tåligt, skyddande, lätt och stötdämpande material. Över kolfiberskalet ligger en 3 mm gelhinna som är stötdämpande och ger en hög bekvämlighet.

 

Rengör utsidsn enkelt med Kentucky Boots Cleaner.

 

Här finns storlek small.