0 st artiklar kundvagnen.
0 st artiklar kundvagnen.

Uhip Thermal ridkjol


895 kr

Färg och storlek


Antal


En lätt täckkjol, tillverkad med dragkedjor fram- och baktill istället för i sidan vilket gör att den passar både i häst- och cykelsadeln eller vid aktiviteter där du vill kunna röra dig ordentligt och samtidigt hålla värmen.

 

Täckkjolen är feminin och snygg i designen och matchar jackan Alaska. Ibland funktionerna finns elastiska benband på insidan och reglerbar midja. Baktill drar du upp en dragkedja ända upp till midjan så att du får ett skönt skydd tex när du rider.

 

Täckkjolen ingår i vår varmaste serie Alaska och är tillverkat av ett mjukt nylontyg med DWR behandling som är snett kanalsytt med Sorona See A1 från DuPont, en fjäderlätt isolering som ger maximal värme samtidigt som det till stora delar består av återvunna fibrer växtriket. A1 är väldigt likt fågeldun till konsistensen och känslan och isoleringen ser till att du håller dig riktigt varm! Täckkjolen har elastiska benband på insidan för att undvika att kjolsidorna fladdrar i vinden, en reflexkant i sidan samt två dragkedjefickor. Se mer nedan om material och funktion.

 

  • DWR behandlat Ripstop nylon
  • Dupont Sorona Clomax 250 gsm
  • YKK dragkedjor

 

Syntetdun har den fördelen gentemot dun att det tål fukt och väta. Isoleringen är tillverkad i tunna skikt som ger luftfickor vilket i sin tur skapar en extremt värmande isolering där kroppsvärmen lagras i de små fickorna.Syntetdunet från Dupont är ett material som till ca 40 % består av återvunna delar från växtriket. Materialet heter Sorona See Pro och är dessutom framställt under en extra energisnål process vilket innebär mindre utsläpp av växthusgaser. Både tyget och isoleringen kommer från fabriker som är OEKO-Tex certifierade.