0 st artiklar kundvagnen.
0 st artiklar kundvagnen.

Uhip lång jacka för barn


1 395 kr

Färg och storlek


Antal


Lätt, följsam, långjacka för barnet eller junioren. Längden (går till ca 10 cm ovanför knät), sprundet bak och benbanden med tryckknappar gör den perfekt oavsett och barnet vill hålla värmen i sadeln, på stallbacken, till och från skolan eller fritidsaktiviteten. Den är dessutom tillverkad av vädertåliga funktionsmaterial så att barnet kan vistas ute varm och torr oavsett vad vintern bjuder på för väder.

 

Jackan är tillerkad av ett vattentåligt ripstop nylon som är kanalsytt med See Energy från Dupont, ett lätt syntetdun med mycket värmande egenskaper. Syntetdun har ju den fördelen att det är ätt att tvätta, torkar på nolltid och värmer även om det skulle bli fuktigt. För barnet eller juniorens säkerhet har jackan utrustats med reflexdetaljer på bla dragkedjan samt baktill och för att hålla värmen maximalt har jackan nedfällbara handvärmare samt elastisk benband på insidan så den inte fladdrar om det blåser.

 

  • Ripstop nylon med 1000 mm vattenpelare
  • Dupont Sorona See 200 gram isolering
  • YKK dragkedjor

Syntetdun har den fördelen gentemot dun att det tål fukt och väta. Isoleringen är tillverkad i tunna skikt som ger luftfickor vilket i sin tur skapar en extremt värmande isolering där kroppsvärmen lagras i de små fickorna.

 

Syntetdunet från Dupont är ett material som till ca 40 % består av återvunna delar från växtriket. Materialet heter Sorona See Pro och är dessutom framställt under en extra energisnål process vilket innebär mindre utsläpp av växthusgaser. Både tyget och isoleringen kommer från fabriker som är OEKO-Tex certifierade.